Ve... hazır!

Bu sene de en çok zorlandığım şey şu yazıya başlamak oldu ve her on dakikada bir "acaba kime paslasam" diye düşünüp düşünüp vazgeçtim. Önceki yıllarda bunun yüzünden günceli birkaç gün geciktirmişliğim bile var. Bu itirafın ardından lafı fazla uzatmadan içeriğimize geçelim bence.

Öncelikle animelerimizle başlayalım. Yıllardır devamını getiremediğimiz Legend of the Galactic Heroes'u sonunda tamamladığımızı gururla bildiriyoruz. Çevirmenin yoğunluğundan dolayı sürekli geri plana atıldığından, içimize dert olmuştu. Bu sene bu dertten kurtulalım deyip tüm sene buna odaklandı Susano'o. Bitirene kadar başının etini yediğim için ben de takdiri hak ediyorum bence. Şaka bir yana, bittiği için gerçekten çok mutluyuz.

Yeri gelmişken, Swap Swap serisini tamamladığımız için de bir o kadar mutluyuz. Aslında bir editörle anlaşmıştık ve çevirisini de ben yapacaktım ama editör daha hiç başlamadan ortadan kaybolunca hem çeviri hem de edit üzerime kalmıştı. İlk cildi bir şekilde tamamladım ama sonra uzuuun bir ara verince bir daha elim gitmedi. Hem çeviri hem edit yapmak gerçekten sıkıcıymış. Neyse ki çeviriyi sonradan Susano'o'ya yıktım da manga bir şekilde ilermeye başladı. Bölümleri tek tek vermemiş olmamın sebebi de çevirilerin düzenli gelmemesiydi. Damlaya damlaya göl olan bir seriydi diyebiliriz. O yüzden yıl dönümüne saklamak daha iyi olur diye düşündüm.

Tekrardan animelere dönelim. Blondie'nin çevirdiği Princess Princess ve Gakuen Handsome birbirinden çok farklı tarzda olsalar da ikisinin de eğlenceli olduklarını düşünüyorum. Özellikle parodi türü absürt animeleri seviyorsanız Gakuen Handsome iyi bir tercih. Shounen ai'lerdeki klişelerin abartılmış hali ve bol bol da geyik içeriyor.

Geyik demişken, Yuru Yurilerden bahsetme zamanı sanırım. Komedi ve parodi türünün en güzel örneği olduğunu düşündüğüm bu serinin on sezonu daha olsa hiç sıkılmadan oturur izlerim. Verdiğimiz bu bölümler de yine komediseverleri hayal kırıklığına uğratmayacak türden.

Artık mangalarımıza geçebiliriz sanırım. İlk önce Yamamoto Kotetsuko serilerinden bahsedelim. Güncelimizin önemli bir kısmını onlar oluşturuyor çünkü. Eski ve yeni bir sürü serisini çevirdik/çeviriyoruz Yamamoto'nun. Bu sefer de dört serisini birden hazırladık. Bokura no Negai, Love and Baseball ve Tsumaranai Otoko'yu Willjace, Koi to Wana'yı ise Zeze üstlendi. Hepsinin çevirisi Blondie'ye ait. Blondie'nin yoğunluğu, Willjace'in de rahatsızlığı olmasaydı daha fazla Yamamoto serisi çıkarmayı planlıyorduk ama bu kadarı da gayet iyi diye düşünüyorum.

Gelelim diğer mangalarımıza. Bunlardan çoğu, normal güncellerimizde verdiğimiz serilerden oluşuyor. O yüzden isimlerini tek tek yazmayayım ama Murcielago, 19 Tian ve The Priest's Chart'ta güncele geldik, Gokudou Darling ve Fluttering Feelings'i bitirdik, bunu söyleyeyim en azından. Gerçi Fluttering Feelings'in mangakası kanser sebebiyle 33 yaşında aramızdan ayrıldığı için seri hiçbir zaman sona ulaşmayacak ama yine de yayımlanan tüm bölümleri yapmamız gerekiyordu. İçimizi ısıtan böylesine değerli bir seriyi bizimle tanıştırdığı için Ssamba'ya da bir teşekkür borçluyuz. Hikayenin sonunu kendi kafamda çizip, her şeyi bir sonuca bağladığım için bana yarım kalmış gibi gelmiyor artık.

Son olarak sıfırdan başladığımız serilerden bahsedelim. Susano'o vakit bulamadığı için son anda benim çevirdiğim Knife Edge Girl'ün düzenlemesi Zeze'ye ait. Rastgele karşılaştığım A Straight Girl Wanders Into a Lesbian Mixer'ı da boş bir vaktimde çevirip editlemiştim.

Dört gözle beklendiğini bildiğim Heart no Kakurega da Yankami & Zeze ikilisinin ellerinden çıkma. Yıl dönümünden sonra başlayacaktık ama ilk cildini toplu verelim en azından dedik. Bence iyi de ettik.

Velhasıl kelam eli yüzü düzgün bir yıl dönümü günceli hazırladık. Bugün görmüş olduğunuz serileri yetiştirmek için çeviri, edit, temizleme, kontrolde emek veren tüm arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyor ve tükenmeyen azimlerine şapka çıkarıyoruz. Bizimle aynı duyguları paylaşan takipçilerimizle beraber bundan sonra da yolumuza aynı istekle devam etmek umuduyla, dokuzuncu yaşımız kutlu olsun! Bu lafı uzun süredir söylemiyordum ama bu güncele çok uyacak: Hepinize afiyet olsun!

Shinkaron

 

 

22 KASIM CUMA

Legend of the Galactic Heroes 81-110 [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinkaron Karaoke: Nereus)

Princess Princess 1-12 [SON]
(Çeviri: Blondie Kodlama: Shinkaron Karaoke: Susano'o)

Gakuen Handsome 1-12 [SON]
(Çeviri: Blondie Kodlama: Shinkaron Karaoke: Susano'o)

Yuru Yuri Nachuyachumi! [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinkaron Karaoke: Susano'o)

Yuru Yuri Nachuyachumi!+ 1-2 [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinkaron Karaoke: Susano'o)

Swap⇔Swap 14-52 [SON]
(Çeviri:
Susano'o Düzenleme: Shinkaron)

Bokura no Negai 1-19 [SON]
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

A Straight Girl Wanders Into a Lesbian Mixer 1-14 [SON]
(Çeviri & Düzenleme:
Shinkaron)

Heart no Kakurega 1-6.5
(Çeviri:
Yankami Düzenleme: Zeze)

Tsumaranai Otoko 1-6 [SON]
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

Knife Edge Girl 1-6 [SON]
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

Love and Baseball 1-5 [SON]
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

Koi to Wana 1-6 [SON]
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Zeze Temizleme: Pilli Bebek)

Gokudou Darling 5-5.5-5.6 [SON]
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

Hana wa Saku ka 16
(Çeviri:
Nyoteida Düzenleme: Willjace)

What Does the Fox Say 127
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinkaron)

Fluttering Feelings 58-68 [SON]
(Çeviri: Shinkaron Düzenleme: Zeze)

Murcielago 68-76.5
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinkaron)

The Priest's Chart 94-99
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

Hello, I'm Your Stalker 22-25
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Zeze)

19 Tian 306-309
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

Henai Girl 89-93
(Çeviri & Düzenleme: Shinkaron)

 

 

 

 

Kategori: Güncel Yazıları