10/10

 

Büyük bir özgüvenle "Güncel yazısı mı? Karalarım hemen bir şeyler" dememin üzerinden bir hafta geçtikten sonra yazdım bu yazıyı. Her zamanki güncellerimizden biri olsa neyse ama onuncu yılımız olunca insan ne diyeceğini bilemiyor. Kaç kere bir şeyler yazmayı denesem de hep vazgeçip sildim. Ne yazarsam yazayım, söylemek istediklerimi asla kısa bir yazıya sığdıramayacağımı fark ettim. Reelde tanışmıyor olsak da ekip arkadaşlarımla birlikte yaptığımız serilere açıp baktığım zaman değişik duygular yaşıyorum. Farklı şehirlerde bulunsak da iş bölümü yaparak ortaya bir şeyler çıkarıyoruz, bu gerçekten güzel bir his. Sıkıcı ve yorucu iş hayatından, günlük hayatta yaşadığımız sorunlardan bir süreliğine olsun kaçarak nefes alabildiğimiz bir yerde olduğumuzu hissediyorum. İşte benim gözümde HF'nin yeri budur. Umarım sizler de anime ve manga serilerimizi okuyup izlerken buna benzer bir deneyim yaşarsınız.

Blondie

 


 

Merhabalar sevgili takipçilerimiz.  Bu yazıyı böylesi güzel bir gün için yazıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Ekibe katıldığımda hiç aklıma gelmemişti edit işini ne kadar yaparım, bu ekipte ne kadar süre kalırım... Dönüp baktığımda bu 10 yılın nasıl geçtiğini hiç anlamadım. Sevdiğim bir uğraşı sevdiğim ve anlaşabildiğim kişilerle yapabilmiş olmaktan dolayı çok mutluyum.

Bu 10 yıl içinde birçok arkadaş edindim. Çoğu da ekipten ayrılıp başka yollarda ilerledi. Ekibi bu zamana kadar gelmesinde emeği geçen bütün arkadaşlara da emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Gelelim yıl dönümlerinde gelenek haline getirdiğimiz güncelimize. Tam sayıyı bilmesem de muhteşem bir güncel verdiğimizi biliyorum. Bu kadar çok bölümü veren başka bir ekip olsa bunlar manyak mı diye bir düşünürüm. O kadar çok bölümü tek seferde vermek... Ama bu bizim için, her yıl yaptığımız normal bir olay haline geldi. Tabii bunu yapabilmemizdeki en büyük etken bütün ekibi çekip çeviren bir tanecik patroniçemiz Shinka ve sevgili ekip arkadaşlarımdır. Hepimizin ellerine emeğine sağlık ve daha nice seneler bu ekipte birlikte olmak dileğiyle.

Güncelde birbirinden güzel anime ve manga serileri bizleri bekliyor. Bildiklerim kadar bilmediğim, bana da sürpriz olacak seriler var. Ama ilk olarak Ze serisi uzun zamandır okumak için beklediğim bir seri olmuştur. Hep birlikte bu güzel seriyi aramızda bölüşüp yaptığımızdan ben de tamamını okumadım. Güncel günü ilk onu okuyacağım. Sizleri de güncel sonrası düşünce ve yorumlarınızla muhabbete bekleriz.

Yazıyı daha fazla uzatmayayım. Siz sevgili takipçilerimiz, bunca yıl bizlerle olduğunuz için teşekkürler. Gelecek güncelde görüşmek dileğiyle sağlıcakla kalın. (Korona belasından kurtulup gelecek zamana sağ salim çıkarız umarım.)

Zeze

 


 

Kaçıncı yıl dönümü olduğunu hesaplayamadığım bir yıl dönümünden yine merhaba. :D Artık her seferinde "Daha yeni yıl dönümü kutlamamış mıydık biz?" şeklinde tepki vermeye başladım. Size öyle gelmiyorsa Einstein gerçekten haklıymış. :P Bu sene sanki mangalar açısından biraz kesat bir sene oldu. Japon yaoileri Kore akımından etkilenip webtoon formatına dönüştürülünce ortaya boş ve sığ işler çıktı. Umarım geleneksel çizim yöntemlerini ve sağlam konularını değiştirmezler. Bu seneki çeviri hedefim Natsume Isaku mangalarını bitirmekti ama artık bir dahaki seneye diyelim. Kadın Yamamoto Kotetsuko kadar olmasa da bayağı üretken. :D Ekipteki herkesi ve okurları seviyore. :D  Birlikte nice senelere...

Yankami

 


 

Sitemizin 10. yılı kutlu olsun. Nice 10 senelere inş. Bizim 5 senemiz geçti bu sitede ve geriye dönüp baktığımda aslında daha yeni başlamışız gibi hissediyorum. Çok fazla seri aldık kimi güncelde kimi tamamlandı kimi ise ölümsüz mangakalara sahip. Yani hiç bitmeyecek şekilde devam ediyor. :D

Eyyy Nakamura ölüm var ölüm bitir artık şu lanet serileri yaa. Hayır ilerleme falan olsa bari. Gına geldi artık. Buradan başlayarak birkaç seriye değineceğim izninizle. Bir beş senelik manga check etmek iyi olur tam bu vakitte.

Hana wa saku ka bilindiği üzerine benim çok sevdiğim bir seri. Yakında onunla da vedalaşacağız. Hidaka Shoko’nun bütün serileri besttir zaten. Poncik bir yazar olan Natsume serisi Hanakoi Tsurane serisi de uzun bir aradan sonra geldi. Hidamari ga Kikoeru ise final bölümüyle sizlerle. Bu nasıl final niye final verdi hiç anlamadığımız bir seri oldu. Bir öpücükle noktayı koydu. Bari ateşli bir öpücük olsa. Asker arkadaşını öper gibi öptü, bak yine sinirlerim bozuldu. Super Lovers’ın ileri bölümleri için şu anlık gaza geldik. Ren’in büyük hali çizilmiş sanırım. Sırf bunun için bile o kadar balon editlenir yani. Motto Hanashi wo Shitai no Dakedo çok severek editlediğim bir seri oldu. Tee ilk Japonca çıktığı zaman gözüme kestirmiştim. Denk geldi ve o seri de bitmişler arasında yerini aldı.

Son olarak sürpriz yaptığımız Ze mangasına. Uzun bir manga yapalım diye çıktığımız yolda Ze’yi seçtik. Aslında daha fazla cilt editlememiz gerekirdi ama iş güç derken son ciltler Shin’e kaldı. Yoksa beni bekleseydiniz ocağı bulurdu bu güncel. :D Severek yaptım olan bölümleri. Daha öncesini bilmediğim için bu kimdi, o neydi, burada ne oluyor şeklinde manganın sonu geldi.

Bu güne kadar bütün mangalarda emekleri geçenlerin ellerine sağlık. Nice senelere inş. Discord adresimiz sitemizde mevcut. İstediğiniz zaman gelin sohbet edelim. Sizi kötü yola sürükleyip BL dizilere başlatabilirim. Bunu göze alıp gelin olur mu. :D   

Willjace

 


 

2010 yılında büyük çabalarla ve fedakarlıklarla kurulan sitemizin onuncu yaşını kutluyoruz. Bu koskoca on yıla sayısız anime ve manga sığdırmanın, ayrıca karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen hala sapasağlam ayakta olmamızın haklı gururunu yaşıyoruz. Aramızdan ayrılan ve hala bu yolda bizimle devam eden tüm arkadaşlarımızın müthiş çabaları sayesinde bugünleri de gördük. Bu yüzden çorbada tuzu olan herkese teşekkür etmek istiyorum.

Bu site kurulduğunda yaoi-yuri türlerinde manga ve animeler çevirmek cesaret isteyen bir işti. Tabii insanların, hakkınızda ne düşündüğünü önemsiyorsanız... Bir keresinde anime/manga takip eden insanların bir araya geldiği buluşmalardan birinde sordular bana. "Böyle böyle animeler, mangalar çeviren bir site varmış. İsmi de Heterophobia Fansubmış. Ne düşünüyorsun bunlar hakkında?" Takdir ederim diye cevap vermiştim. Bir gün bu sitede çevirmenlik yapacağımı hiç düşünmemiştim o zaman.

Sitenin son 9 yılında ben de ekibin bir parçası olarak çalıştım. Gerçi ilk yıl dönümü güncelinde az da olsa yardım etmiştim. O gün bu gündür Let Dai okuduğum en sürükleyici mangalardan biridir. Her yıl kasım ayında yıl dönümümüzü kutlamayı gelenek haline getirdik. Sitemizin kuruluşunun onuncu yılında bu geleneği sürdürmek için ekip olarak büyük bir gayret sarf ettik. Bu işlerle az çok haşır neşir olmuş herkes bilir ki kalabalık bir güncel verebilmek planlama, koordinasyon ve emek ister. Tabii bunların yanı sıra ekip içindeki uyum ve arkadaşlık da çok önemli.

Uzun lafın kısası, bugüne kadar takipçilerimizle paylaştığımız tüm projeler, bugün verdiğimiz bu muazzam güncel ve sitemizin geldiği yeri aramızdaki sarsılmaz sevgi-saygı bağına borçluyuz. Bizler bu günceli hazırlarken yorulsak da çok eğlendik. Umarım siz takipçilerimiz de okurken ve izlerken keyif alırsınız. Sağlıcakla kalın.

Susano'o

 


 

Heterophobia ekibine ne zaman katıldığımı sordum Shin'e, 2016 ağustosu dedi. Daha önceleri hayalet okur ve izleyiciyken, hem ekiptekilere teşekkür hem de projelerde gördüğüm hataları bildirmek için forum sayfasına üye olmuştum. Shin’e attığım ilk mesajda sanırım one shot mangalar için tanıtım yazılarının olup olmayacağıyla ilgiliydi, yanlış da hatırlamış olabilirim. Gel zaman git zaman, sohbeti epeyce koyulaştırdık. Anime, manga, kitap, dizi, film gibi aklımıza gelen her şeyden konuşup durduk. İlişki sorunlarımı da sitemizden ilkin Shin’e anlatmıştım bana karşı nasıl tepki vereceğini bilmeden. Psikolog olsa kendisiyle sohbet etmeye o kadar kişinin geleceğine inandığım Shinka ile (Tabii o zamanlar Shinkaron’du.) rahatça dertleşmeye başladık. Projelerdeki yazım ve noktalama yanlışlarını kendisine o kadar çok söyledim ki en sonunda ekibe katılmam için teklifte bulundu.

O zamanlar çıldırmış gibi okuduğum ve izlediğim projelerde yer almak, gözlerimden kalp çıkarttırdı. Hemen kabul ettim. Ekibe yeni girenlerin güncel yazması adettendir diyen Shin’e de yayımlaması için birkaç yazı taslağı gönderip reddedildim, tabii ki o zamanlar acemiydim ve yazım biçimim de oturmamıştı. Shin’in yerinde olsam ben de siteye koymazdım! Neyse birkaç denemenin sonunda iyi bir yazı ortaya çıktı da ekibe katıldık. Az daha unutuyordum ekibe girmeden önce tabi tutulduğum sınavı söylemeyi. Manga sonunda özel teşekkür aldığım tek seri olma özelliğini taşır Shinka ve Worless tarafından ‘’menemen’’ olarak adlandırılan When a Man Loves a Man mangası. Shin daha uygun manga sayfalarını bulduktan sonra o seriyi yeniden çevirmişti, Worless da editini yapmıştı, ben de Shin’in daha önce çevirip sonradan sildiği çevirilerini yeniden textlere yazmıştım. O zamandan bu güne şaka maka dört yıl olmuş. Shinka’ya o kadar insanı bir araya getirdiği için ne kadar teşekkür etsem azdır. Çeviri ve istikrar açısından kaliteli projeleri, Shinka’nın yönlendirmeleri sayesinde on yıldır takip ediyoruz. 2010 yılında kurulan bu site, günümüze gelene kadar nice zorluklar gördü; ama kuyruğu da dik tutmayı bir şekilde başardı. Bu fansub sayesinde kankam dediğim değerli dostlarım da oldu. Sitede emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Yazmaya başlayınca duramayacağımı bildiğimden sözü diğer arkadaşlarıma bırakıyorum. Bu sene hiç okumadığım kadar manga bölümü kontrol ettiğim için bir süre proje kontrolü görmek istemiyorum desem de benim tövbem yepyeni bir yaoi seriyi kontrol etmeye başlayana kadardır. :)

Yagami

 


 

Her sene yıl dönümlerimizde çarşaf çarşaf yazmaya alışmıştım ama bu sene altından kalkamayacağımı hissettim resmen. Bunca bölümü bir araya getirene kadar yaşadığımız süreci anlatmayı gözüm yemedi yani kısacası. O yüzden herkes azar azar yazsın fikrini ortaya attım. Hiç fena bir fikir değilmiş bence.

Zaten bireysel olarak bir yığın anime ve mangayla uğraşırken bir de Ze'yi yapmaya karar verdik ve neredeyse bütün ekip giriştik ona. Türkçe halinin tamamını Yagami hariç kimse okumaya fırsat bulamadı henüz. Sizlerle birlikte biz de okuyacağız yani.

Önceki senelerden farklı olarak bu sene çok daha fazla bölüm verdiğimizi fark etmişsinizdir. 1000 bölümden sonrasını saymayı bıraktım hatta. Benim yerime excel saydı gerçi. Şuradan bakabilirsiniz neler yaptığımıza. İlk defa bir excel dosyasını paylaşıyorum, çünkü tek tek hangi mangadan hangi bölümleri verdiğimizi bir de siteye yazmak ölüm gibi geldi şu anda. Tabloya bakarak kimlerin hangi serilerde çalıştığını da detaylı olarak görebilirsiniz. Eski üyelerimizden ve ekip dışından da katkıları olan arkadaşlar var. Büyük küçük emeği geçen herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bahsetmeyi düşündüğüm ama unuttuğum bir şeyler kesin vardır. Çünkü bir yere not almaya üşenen bir insanım. Aklıma gelirse bir yerlerden yazarım daha sonra. Şimdi sizleri mega güncelimizle baş başa bırakalım da romantik anlar yaşayın biraz.

Yıl dönümü güncelini buradan indirebilirsiniz.

Shinka

 

 

Kategori: Güncel Yazıları