Yine aylardan kasım

 

Selamlar, nasılsınız?

Bizi soracak olursanız fena değiliz. Hayatımızdaki ufak tefek aksaklıklara rağmen bir şekilde idare ediyoruz. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun da, gerisi öyle ya da böyle hallolur diyelim.

Sağlık demişken, son bir haftada biz de birkaç şey atlattık. Mesela ben hayatımda ilk kez mide fesadı geçirdim. Normalde kendi çapımda yediklerine dikkat eden biriyim ama geçen gün koyver gitsin deyip yarınlar yokmuş gibi yirmi çeşit şeyi birbirine karıştırınca midem iflas etti. Benden bu kadar deyip havlu attı resmen. Çok yediğimizi belirtmek için kim bilir kaç kez mide fesadı geçirdiğimizi iddia etmişizdir ama gerçeği o kadar berbat bir şeymiş ki, uzun süre ne yemek yiyebildim ne de uyuyabildim. Kalp atışlarımı bile kulaklarımda hissediyordum.

Willjace kardeşlerin Will'i de gözlüklere veda etmek için dün göz ameliyatı oldu ve verilen damla yüzünden bütün gün uyuyormuş. Jace de ağır bir grip geçirmişti ama şu an iyi. Sesi bile kısılmış garibimin. Kız kardeşlerine bağıramamak da ne koymuştur şimdi keh keh. Geçmiş olsun diyelim ikisine de.

Sağlık sorunları bir yana, son zamanlarda kiralar da canımızı sıkmıyor değil. Ev sahibi "evi satacam" deyip beni çıkarmıştı geçen aylarda. Aynı olayı Blondie de yaşamış ve sıkıntılı bir ev tutma sürecinden geçmişti. Eski evden çıkıp yeni eve girmek de maddi olarak tam bir darbe şu aralar, malum. Gerçi evden çıkmasan da kirayı uçuk bir şekilde yükseltebiliyor ev sahibi. 1500'den 3500'e çıkarmak gibi mesela. Evet, Yankami'nin ev sahibinden bahsediyoruz. "Hadi gel köyümüze geri dönelim" çalıyor şu aralar kafamda. Özellikle de büyük şehirlerde iyice yaşanmaz oldu.

Tüm olumsuzluklara rağmen yine de yuvarlanıp gidiyoruz işte. Yuvarlanırken yıl dönümümüz için de üç beş bir şeyler yaptık tabii.

Animelerimiz Maria-sama ga Miteru: Haru ve Magia Record 2nd Season için Susano'o; 6 Lovers, Umibe no Etranger ve Don't Stay Gold için de Blondie'ye çok teşekkür ediyoruz. Vaktim kalmadığı için Maria-sama'ları henüz izleyemedim ama bir an önce izleyip hata vs varsa videoları yeniden güncelleyebilirim. Altyazı kontrolü yaptım, o yüzden yine de indirip izleyebilirsiniz.

Yaoi mangalarımız Ano Hi no Kimi wo Dakishimeta Nara, Dash! ve Nandaka Ii Nioi için Blondie ve Zeze'ye; Devil's Honey, Ginger Honey ve Shiranai Kao içinse Yankami ve Willjace kardeşlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Willciğim Shiranai Kao'nun son bölümünü ameliyata girmeden hemen önce yetiştirdi resmen. Yeni gözlerini güle güle kullansın diyelim tekrardan. (Tuhaf oldu sanki biraz ama) Bu arada Ano Hi no Kimi wo Dakishimeta Nara'yı uzun yıllar önce temizleyen ve muhtemelen unutmuş olan Asemen35'e de teşekkür etmeden geçmeyelim.

Yuri mangalarımıza gelecek olursak, Aoi Hana ve Ameiro Kouchakan Kandan için Susano'o ve Zeze'ye çok teşekkür ediyoruz. Aoi Hana yedi bölümlük bir manga değil bu arada, belki fark etmeyenler vardır. Yıl dönümünde giriş yapmış olduk, sonra devam edeceğiz. Sayfaların temizlemesini Willjace yapmıştı ama daha ekibe ilk girdikleri zaman gerçekleşen bir durum olduğundan en fazla hayal meyal hatırlıyorlardır diye düşünüyorum. Onlara da teşekkürler!

Diğer yurilerin çoğunu (Watashi no Angela, School Zone, Oomuroke, Collectors) Susano'o ile birlikte yaptık. Elimize sağlık diyeyim. Kendime teşekkür etmek tuhaf olur şimdi. Sangokushi mangasını da birlikte yapıyoruz. Onu da es geçmeyeyim. Yavaş ilerlediğinin farkındayız ama bundan sonra her ay bir cilt çıkarmayı düşünüyoruz en az.

Yukarıda bahsetmediğim Henai Girl mangasını kendim çevirip editliyorum ama o da çok hızlı gitmiyor maalesef. Sebebi ise sayfaların çok küçük olması ve el yazılarını okumanın beni yorması. İngilizceye çevrilmediği için yavaş yavaş kendim yaparım dedim ama belki de bu yüzden çevrilmiyordur, bilmiyorum. Yine de azmettim, bitireceğim bir gün.

Güncel mangalarımızdan 19 Tian'dan da üç bölüm birikmişti bu arada, onu da bu güncele dahil ettik. Zeze ile elimize sağlık. Bu arada bir de iyi haber aldık birkaç gün önce. Haru wo Daiteita Alive'ın bir sürü yeni bölümü geldi ve manga tamamlanmış. Zeze ile Blondie çok sevindi ama ben onlardan daha çok sevindim sanki. Bir de yan hikaye varmış bu seriye ait, onu da çevirmeyi düşünüyoruz. Tek ciltlik bir şey zaten.

Diyor ve güncelimizi bırakıp gidiyorum artık. Yazarken yoruldum. On birinci yılımız kutlu olsun!


Shinka

 

17 KASIM ÇARŞAMBA

Maria-sama ga Miteru: Haru 1-13 [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinka)

Maria-sama ga Miteru: Haru Specials 1-6 [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinka)

Magia Record: Mahou Shoujo Madoka Magica Gaiden 2nd Season 5-8 [SON]
(Çeviri & Karaoke: Susano'o Kodlama: Shinka)

Umibe no Etranger
(Çeviri: Blondie Kodlama: Shinka)

Saezuru Tori wa Habatakanai - Don't Stay Gold OVA
(Çeviri: Blondie Kodlama: Shinka)

6 Lovers
(Çeviri: Blondie Kodlama: Shinka)

Ano Hi no Kimi wo Dakishimeta Nara 1-12 [SON]
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze Temizleme: Asemen35)

Devil's Honey 1-5.5 [SON]
(Çeviri: Yankami Düzenleme: Willjace)

Ginger Honey 1-4 & Ekstralar [SON]
(Çeviri: Yankami Düzenleme: Willjace)

Aoi Hana 1-7
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Zeze Temizleme: Willjace)

Dash! 1-7 [SON]
(Çeviri: Yankami Düzenleme: Zeze)

Shiranai Kao 1-7 [SON]
(Çeviri: Yankami Düzenleme: Willjace)

Nandaka Ii Nioi 1-5.5 [SON]
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

Watashi no Angela 1-4 [SON]
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Ameiro Kouchakan Kandan 14
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Zeze)

Oomuroke 56-66
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

School Zone 65-73.5
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Sangokushi 63-72
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

19 Tian 371-372-373
(Çeviri:
Shinka Düzenleme: Zeze)

Henai Girl 117-121
(Çeviri & Düzenleme: Shinka)

Collectors 20
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

 

Kategori: Güncel Yazıları