Birtakım durumlar

 

Bu defa biraz oradan biraz buradan bir güncel çıktı ortaya. Uzun zamandır yeni bölümü gelmeyen bazı mangalarımızdan da yeni bölümler var. Super Lovers buraya ulaşana kadar sağlam ter attık gerçi. Yetişmesine bile şaşırıyorum. Blondie farkında olmadan farklı bir grubun versiyonunu çeviri kaynağı olarak kullanınca karakter isimleri önceki bölümlerden farklı oldu ve bölüm çoktan editlendiğinden bunu düzeltmemiz biraz acılı oldu. Devam eden manga çevirmenin zararları vol bilmemkaç diyebiliriz kısacası. Ben de tamamen tesadüfen fark ettim durumu. Bir önceki bölümü yapalı asırlar geçince detayları hatırlamak zor oluyor maalesef.

Bunun dışında aslında bir mesele daha var ama yazmaya üşeniyorum. Discorddaki yazımı kopyala-yapıştır yapacaktım ama ondan da vazgeçtim. Fazla uzun ve karmaşık geldi gözüme sonradan. En iyisi her zamanki gibi özet geçeyim:

Kısaca bundan sonra yeni yaoi manga almayacağız arkadaşlar. Artık yaşamlarımız buna müsait değil. Yaoi mangalar son halini alana kadar çok zaman ve çaba gerektiriyor ve bir gazla alınan yeni mangalar da insanı daha sonra ister istemez strese sokuyor. Zaten şu anda elimizde bir yığın birikmiş bölüm var ve yeni bölümler de gelmeye devam ediyor. Onları bitirip vereceğiz tabii ki.

Ekibe yeni birileri girerse sorun çözülür diye düşünenleriniz olacaktır ama sıkıntı eksiğimiz olması değil, "yeni mangalar ve hiç bitmeyen süreç". Bunun çözümü de bir şekilde proje sayısını minimuma indirmek. Lafı gene uzattım sanırım, umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Bu dediğim durum şimdilik sadece YAOİ MANGAlar için geçerli. En yoğun ve meşakkatli olan onlar çünkü. Diğerlerinde hiçbir zaman yoğunluk olmadığından şu an öyle bir kısıtlama yok. Sezon animelerini genelde yeni bölüm çıktıkça yapıyorduk ama onları da tamamen bittikten sonra yapmaya karar verdik. Yayımlanması devam eden hiçbir seriyi almayacağımızı da duyurmuş olalım bu vesileyle.

Açıklamayı da yaptığıma göre artık çekilebilirim. Bir dahaki güncelde görüşmek üzere.

Shinka

 

 

31 MAYIS SALI

Simoun 15-16-17
(Çeviri: Susano'o Karaoke & Kodlama: Shinka)

A Painter Behind the Curtain 6
(Çeviri:
Yankami Düzenleme: Zeze Temizleme: Haruka)

Neko x Neko 10
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

Innocent Rouge 51
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Super Lovers 42
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

Saezuru Tori wa Habatakanai 48
(Çeviri:
Shinka Düzenleme: Zeze)

Koisuru Boukun 74
(Çeviri:
Shinka Düzenleme: Zeze)

Sangokushi Cilt 22 (117-122)
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

19 Tian 391
(Çeviri:
Shinka Düzenleme: Zeze)

 

Kategori: Güncel Yazıları