13. yılı da devirdik bakalım

 

Yıl dönümü yazıları her sene daha da mı zorlaşıyor yoksa bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama her seferinde saatlerce beceremeyecekmişim gibi hissediyorum. Biraz başlayayım bari, belki sonunu tek oturuşta getirebilirim.

Öncelikle animelerden bahsedip onları aradan çıkaralım. Bu sene pek fazla yok çünkü. Biraz vakit sıkıntısı, biraz da aksilikler derken düşündüğümüz bazı şeyleri iptal etmek zorunda kaldık. Yine de 3-5 bir şeyler yaptık tabii. Animesiz bir yıl dönümü eksik kalırdı çünkü.

Lanetli seri olarak gördüğüm Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu, beklenmedik bir şekilde Blondie'den çıktı. Yıllar önce discorddaki bir arkadaşımız bölümleri çevirip vermişti ama sürekli ertelediğim ve sonra da bilgisayarım bozulduğu için zamanla altyazıları kaybettim. Tekrar isteyecekken o arkadaşın aylar önce hesabını kapatıp gittiğini gördüm. Bu animeyi başka yerde de yayınlayacağını söylemişti zaten, o yüzden biz yapmasak da olur diye düşünürken Blondie çevirmek istediğini söyledi. Şu anda tekrar etmeye gerek görmediğim bir sürü aksilikten sonra sonunda animeyi bitirdik ama biz de bittik. Bu süreçte sık sık "belki de cidden yapmasak daha iyi olur" diye düşündüm ama Blondie onca çabadan sonra beni parçalayacağı için sustum. Spain-hen çevirirken bile "Bu niye bitmiyor!!!" diye çıldırıyordu çünkü. Neyse, sonuç itibari ile işin içinden çıkabildik bir şekilde. Blondie'ye ve filmin altyazı zamanlamasını yapan Nereus'a çok teşekkürler.

Nereus demişken, kendisi Mask Danshi wa Koi Shitakunai No Ni ve Shitasaki Kara Koi'nin zamanlamaları ile Dakaretai Otoko'nun karaokelerini yaptı. Sasaki to Miyano Movie ve Hirano to Kagiura için de Blondie ile ortak çalıştılar. İkisinin de ellerine sağlık diyelim.

Yuri anime olarak A-Channel'ın ekstrası Nabe wo Tabeyou ile Gokujo'nun ekstrası Souda Onsen ni Ikou'yu yapabildik. Daha fazla yapmak istiyorduk ama zamanımız yetmedi maalesef. Gelecek sene böyle olmayacağını şimdiden söyleyebiliriz sanırım.

Gelelim mangalara... Will ve Zeze'yla ortak seri yapalım dediğimizde çok fazla vaktimiz kalmadığı için Hideyoshico'nun Kun x Kun serilerini paylaşmaya karar verdik. Zeze özellikle Ikemen-kun to Saenai-kun'u yıllar önce istediği için Will'le ben de diğer ikisini paylaştık. Kanemochi-kun to Binbou-kun'u o seçtiği için Negative-kun to Positive-kun bana kaldı ama zaten üçü arasından istediğim de oydu. :D Çeviriler için Blondie'ye teşekkür ediyoruz. 14. yıl dönümümüz için ortak yapabileceğimiz bir seri var şimdiden aklımda, bakalım bizimkiler ne diyecekler. (Daha sormaya bile fırsatım olmadı.)

Devam eden serilerimizde de epey bir bölüm biriktirdik. Hanakoi Tsurane, Hidoku Shinaide ve Oomuroke'den birer cilt, Murcielago'dan iki cilt, Sangokushi'den de dört cilt tamamladık. Bunlarla uğraşırken başka bölümler de geldi ama onları ilerleyen zamanlara yayacağız artık. Kısa zaman içinde bu ciltleri yetiştirmek için kasan Yankami, Susano'o ve Blondie ve Will'e çok teşekkürler. Yıl dönümleri bir şeylere kasmak için bize vesile oluyor bazen. Şahsen üşendiğim ya da vakit ayıramadığım bazı şeyleri yıl dönümü bahanesiyle bitirebiliyorum. Özellikle de az bir zaman kalmışsa program yapmam daha kolay oluyor.

 

 

Hidamari ga Kikoeru, Finder Series, Ikemen Girl to Hakoiri Musume, Citrus, Ameiro Paradox, Henai Girl, Acid Town ve 19 Tian serilerimizden de yeni bölümler var. Çoğunda günceli yakaladık sanırım. Yetişmeyen bölümler de yakında gelmeye devam eder. Blondie, Yankami, Haruka, Will ve Zeze'nin her daim ellerine sağlık.

Aoi Hana serimizse son 13 bölümüyle birlikte sona erdi. Willjace'in temizlediği ilk seriydi sanırım. Animesi de ilk çevirdiğimiz animelerden biriydi. Hatta çoğu şey acemiliğimize geldiği için tekrar çevirmiştik yıllar sonra. Bunca yıllık emekleri için Susano'o, Zeze ve Willjace'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Zeze'nin illa ki uzun bir yuri serisi oluyor güncelde. Aoi Hana bitince oluşan boşluğa Octave serisini koyduk. İlk cildini verip bu serimize de bir başlangıç yapalım dedik.

Yeni mangalardan Lily System ve Tsumasaki ni Kourozu da yıl dönümümüze özel toplu verdiğimiz serilerden. İkisinin ortak noktası, yaoi ve yuri türlerindeki diğer mangaları düşününce konu olarak gerçekten değişik olmaları. Bu serileri bizlerle buluşturdukları için Susano'o, Blondie ve Zeze'ye çok teşekkür ediyoruz. Zeze'ye ayrıca bu güncelimizdeki resimler ve gif için de teşekkür etmek istiyorum. Mangalarımızın başındaki ve sonundaki yıl dönümü özel sayfaları da ona ait. Emekleri için kendisini öpüyorum. :D

Söylenecek daha çok şey bulurum ama bir yerde sonlandırmam lazım. Bizleri yıllardır takip eden veya yeni tanıyan herkese sevgilerimizle... 13. yılımız kutlu olsun!

Shinka

 

Not: Yıl dönümü serilerimizi görmek için Devamını oku'ya tıklayın.

 

20 KASIM 2023

Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu 1-13 [SON]
(Çeviri: Blondie Karaoke & Kodlama: Shinka)

Dakaretai Otoko 1-i ni Odosarete Imasu Movie: Spain-hen [SON]
(Çeviri: Blondie Zamanlama: Nereus Kodlama: Shinka)

Sasaki to Miyano Movie: Sotsugyou-hen [SON]
(Çeviri: Blondie Kodlama: Nereus)

Hirano to Kagiura [SON]
(Çeviri: Blondie Kodlama: Nereus)

A Channel +Smile Extra – Nabe wo Tabeyou [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinka)

Mask Danshi wa Koi Shitakunai No Ni [SON]
(Çeviri: Blondie Zamanlama: Nereus Kodlama: Shinka)

Gokujo. - Souda Onsen ni Ikou!! [SON]
(Çeviri: Susano'o Kodlama: Shinka)

Shitasaki Kara Koi 1-3 [SON]
(Çeviri: Blondie Kodlama: Nereus)

Lily System 1-21 [SON]
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Octave 1-6
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Zeze Temizleme: Shinka)

Negative-kun To Positive-kun 1-9 [SON]
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Shinka)

Tsumasaki ni Kourozu 1-8 [SON]
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

Kanemochi-kun To Binbou-kun 1-6 [SON]
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Will)

Ikemen-kun to Saenai-kun 1-5 [SON]
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

Murcielago Cilt 20-21 (133-146)
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Aoi Hana 40-52 [SON]
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Zeze Temizleme: Willjace)

Ikemen Girl to Hakoiri Musume 7-8
(Çeviri: 
Haruka Düzenleme: Shinka)

Citrus + 34-35
(Çeviri: 
Shinka Düzenleme: Will)

Sangokushi Cilt 31-32-33-34 (185-218)
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Hanakoi Tsurane Cilt 8 (46-53)
(Çeviri: Yankami Düzenleme: Will)

Hidoku Shinaide Cilt 11 (55-61)
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Will)

Oomuroke Cilt 5 (67-79)
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

Hidamari ga Kikoeru 32-33-33.5-33.6
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Will)

Finder Series 78-79-79.5
(Çeviri: Shinka Düzenleme: Will)

Ameiro Paradox Drop 20
(Çeviri: 
Yankami Düzenleme: Zeze)

Acid Town 53
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Will)

Henai Girl 166-200
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinka)

19 Tian 432-433
(Çeviri: 
Shinka Düzenleme: Zeze)

 

 

Kategori: Güncel Yazıları