Ve sıcaklar hala devam ediyor

 

Başlıktan da anlaşılacağı gibi hala sıcaktan muzdaribim. Hafif üşüdüğüm ve üzerime ince bir ceket geçirdiğim zamanlar bir an önce gelsin istiyorum.

Özellikle de benim gibi çorbasever biriyseniz ve her yemekte çorba arıyorsanız hislerimi anlarsınız büyük ihtimalle. Yaz-kış ısrarla menümde yer verdiğim çorbalar yüzünden ter içinde kalıyorum çoğu zaman. Bu sıcakta canın nasıl çorba isteyebiliyor veya soğuk çorba içsene madem diyenlere aldırış etmeden dumanı tüten çorbaları koyuyorum masama. Hatta kıyafetlerimin terden sırılsıklam olacağını bildiğim için soyunup öyle oturuyorum bazen sofraya hahah. İnatçı biri değilimdir ama sevdiğim şeyler söz konusuysa tuhaf şekilde ısrarcı olabiliyorum böyle.

Kışın çorba içilmez, tatlıyla ayran birlikte gitmez, kalkar kalkmaz mantı mı yenir, sabah kahvaltısı yapmadan güne başlanır mı gibisinden toplumumuzda yer etmiş yeme alışkanlıklarına pek kulak asmıyorum genelde. Sonuçta tercih meselesi bunlar. Bana ters gelen bazı yeme alışkanlıklarımız da var. Pilavla birlikte yoğurt yenmesi (veya pilavın sade yenmesi), tatlı bir şeyin yanında şekerli çay içilmesi, içli köftenin yağda kızartılması gibi.

Sizin de alışamadığınız, garipsediğiniz yemek kültürümüze ait bu tarz şeyler varsa duymak isterim. Etrafımdaki insanların hemen hemen hepsine göre bunlar olması gerekenler çünkü. Benim gibi kendine has alışkanlıklar geliştirmiş olanlar var mıdır acaba? Mesela pilavı sadece salatayla yiyebilen? Veya yemekleri sırasıyla yemek yerine hepsini aynı anda, bir ondan bir ondan şeklinde yiyen?

Shinkaron

 

 

8 EYLÜL PAZAR

Given 7-8-9
(Çeviri: Blondie Kodlama: Shinkaron Karaoke: Susano'o)

Migite ni Juu, Hidarite ni Ai 5 + Ekstra [SON]
(Çeviri:
Blondie Düzenleme: Willjace)

What Does the Fox Say 122-123
(Çeviri: Susano'o Düzenleme: Shinkaron)

Ouji-sama no Riyuu 5.5 [SON]
(Çeviri:
Yankami Düzenleme: Willjace)

Fluttering Feelings 53
(Çeviri: Shinkaron Düzenleme: Zeze)

The Priest's Chart 88
(Çeviri: Blondie Düzenleme: Zeze)

19 Tian 297-298
(Çeviri:
Shinkaron Düzenleme: Zeze)

 

 

 

Kategori: Güncel Yazıları